Powrót do strony głównej serwisu głownego urzędu nadzoru budowlanego

logo Youtube logo X logo Linkedin

35 / 2018

Powrót
Rok: 
2018
Oznakowanie: 
Jednostka badająca: 

Instytut Techniki Budowlanej Zespół Laboratoriów Badawczych

Laboratorium Materiałów Budowlanych, ul. Ksawerów 21,
02-656 Warszawa

Dane identyfikujące: 

Siatka z włókna szklanego
Gc -145

Zastosowanie: 

Siatka z włókna szklanego przeznaczona jest do stosowania jako materiał zbrojący w bezspoinowych systemach ociepleń ścian zewnętrznych budynków

Grupa wyrobów: 
Złożone systemy i zestawy do izolacji cieplnej z wyprawami tynkarskimi
Producent: 

Producent: Yuchen International Sociedad Limitada, Ave Feo Feo 17, San Miguel de Abona, Hiszpania

Dystrybutor w Polsce: SELENA,
ul. Wyścigowa 56E,
53-012 Wrocław

Specyfikacja techniczna: 

AT-15-9053/2012+Aneks nr 1,2,3,4.

Zasadnicze charakterystyki: 

Siła zrywająca wzdłuż osnowy i wątku, badana na próbkach przechowywanych 28 dni w warunkach laboratoryjnych (tj. w stanie dostawy):
- wzdłuż osnowy
(spełnia)
- wzdłuż wątku
(spełnia)

Siła zrywająca wzdłuż osnowy i wątku, badana na próbkach przechowywanych 28 dni w roztworze alkalicznym (1 g NaOH + 4 g KOH + 0,5 g Ca(OH)2 / 1 dm3):
- wzdłuż osnowy
(spełnia)
- wzdłuż wątku
(spełnia)

Wydłużenie względne wzdłuż osnowy i wątku, przy sile zrywającej, badane na próbkach przechowywanych 28 dni w warunkach laboratoryjnych (tj. w stanie dostawy):
- wzdłuż osnowy
(spełnia)
- wzdłuż wątku
(spełnia)

Wydłużenie względne wzdłuż osnowy i wątku, przy sile zrywającej, badane na próbkach przechowywanych 28 dni w roztworze alkalicznym (1 g NaOH + 4 g KOH + 0,5 g Ca(OH)2 / 1 dm3):
- wzdłuż osnowy
(spełnia)
- wzdłuż wątku
(spełnia)

Masa powierzchniowa
(spełnia)

Zawartość popiołu w temp. 625°C
(spełnia)

Metody badań: 

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. 5.6.7.1

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. 5.6.7.1

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. 5.6.7.1

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. 5.6.7.1

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. C.3.1

ZUAT-15/V.03/2010
ETAG 004:2013 p. C.3.2